A szerkesztőség előzetes tájékoztatása nélkül, egyik napról a másikra megszüntette a bukaresti Gazeta Sporturilor (GSP) nyomtatott változatát kiadója, a svájci Ringier – írta a gsp.ro.

Az alkalmazottaknak küldött hivatalos tájékoztatás szerint az utolsó lapszám november 1-jén jelent meg, emellett kilenc állást felszámolnak, köztük Cătălin Tolontan szerkesztőségi koordinátorét is. A Ringier vezetősége csak tegnap értesítette a szerkesztőséget arról, hogy másnaptól a GSP csak internetes formában jelenik meg. Az alkalmazottaknak küldött levélben a kiadó az eladott példányszám csökkenésével (2018 óta 27 százalékos visszaesés) és a papír-, illetve a nyomdaköltségek növekedésével magyarázta a lépést, emellett hangsúlyozta, hogy a GSP.ro szépen fejlődik, Románia legolvasottabb online sportlapja, amit a SNTV-vel videógyártásra kötött stratégiai partnerséggel építenének tovább.

A csaknem 100 éves Gazeta Sporturilor Európa egyik legfontosabb sportszerkesztősége. A lapot 2018-ban vásárolta meg a svájci Ringier, ekkor váltotta a főszerkesztői székben Cătălin Ţepelin Cătălin Tolontant, akinek az irányítása alatt a GSP felgöngyölítette a hígított kórházi fertőtlenítőszerek és a bukaresti Colectiv-tűzvész kórházi fertőzés miatt elhunyt sérültjeinek ügyét, a Libertatea élére került, amelyet öt év alatt bulvárlapból jelentős tényfeltáró újsággá fejlesztett – tájékoztat a transtelex.ro.