Az európai beruházásokért és projektekért felelős minisztérium (MIPE) október 17-én, kedden elkezdte utalni az alapélelmiszerekre és meleg ételre költhető támogatás következő, 250 lej értékű részletét. A tárca közleménye szerint mintegy 2,5 millió nélkülözésben élő és a szegénység kockázatának kitett személy kapja meg ismét a támogatást a szociális kártyára. A kifizetendő támogatások összege eléri a 625 millió lejt.

A Támogatás Romániának kormányzati program keretében biztosított szociális utalványokat először tavaly júniusban kapták meg a kedvezményezettek, azóta további hét alkalommal töltötte fel a minisztérium egyenként 250 lejjel a szociális kártyákat.A kedvezményezettek listáját a munkaügyi minisztérium állította össze, a jogosult személyeknek nem kellett kérvényezniük a támogatást.

Jogosultak a szociális támogatásra az 1700 lejnél kisebb összegű nyugdíjban részesülők, azok a fogyatékkal élő személyek, akiknek a jövedelme nem éri az 1700 lejt, azok a legalább kétgyermekes családok, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 675 lejt, azok az egyszülős családok, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 675 lejt, továbbá a 2001/416-os törvény alapján szociális segélyben részesülők, valamint a hajléktalan személyek.