Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség kiterjesztette a drónveszélyre figyelmeztető Ro-Alert üzenetei hatókörét két újabb településre.

Az embereket arra kérik, őrizzék meg nyugalmukat, és a pincékben vagy polgári védelmi óvóhelyeken keressenek menedéket. Ezek hiányában maradjanak a házban, de távolodjanak el az ablakoktól és a ház külső falaitól. A hét közepéig Isaccea város, valamint Luncaviţa, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina és Văcăreni községek lakossága kapott erre vonatkozó figyelmeztetést. Vasárnapról a figyelmeztetett települések körébe bevonták Tulcea város és Mineri falu lakosságát is. Tegnap késő este a Tulcea és Galac megye ukrán határ menti régióiban élőket figyelmeztették, hogy dróndarabok hullhatnak az égből.

Bulgária területén a román határszakasz közelében dróndarabokat találtak, amelyeknek eredetét még vizsgálják a bolgár hatóságok. Lakossági riasztás következtében Tiulenovo falunál találtak drónból származó elemeket. A drónra állítólag aknagránát volt erősítve. A szakértők szerint nehéz megállapítani, hogy orosz vagy ukrán felszerelésről van-e szó.