Országszerte ellenőrzéseket végez a Munkaügyi Felügyelőség a cseppfolyósított autógázt (LPG) tároló és értékesítő cégeknél. A szeptember 8-ig tartó akció célja a rendellenességek felszámolása mellett, hogy tudatosítsák a munkáltatókban és a munkavállalókban a munkahelyi egészségvédelemre és biztonságra vonatkozó rendelkezések betartásának fontosságát.

A felügyelők ellenőrzik a munkaszerződéseket és a munkaidő-nyilvántartást, de azt is megvizsgálják, hogy megfelelően jelölték-e az üzemanyag-töltőállomásokon a járművek útvonalát, hogy a munkáltató kiadott-e írásbeli utasítást a nyílt láng használatára és a munkahelyi dohányzásra vonatkozóan, hogy a munkavállalók részesültek-e robbanásvédelmi oktatásban, valamint hogy biztosítják-e a töltőállomásokon dolgozóknak a megfelelő egyéni védőeszközöket.

Mint ismert, szombaton több robbanás is történt a Dâmboviţa megyei Crevedia egyik LPG-töltőállomásánál. A detonációkban ketten meghaltak, 58-an megsérültek, utóbbiak közül 43-an belügyi alkalmazottak.