„Szemenszedett hazugságnak” nevezte Kelemen Hunor a Libertatea bukaresti napilap cikkét, amely tényként közli, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök másfél hónappal ezelőtt Bukarestben járt, és úgymond titokban tárgyalt az RMDSZ elnökével.

A rövid írás egy fotóval is igazolni próbálta a miniszterelnöki vizitet, amelyről „senki nem tudott”, viszont a portál „beszélt egy olyan személlyel, aki ismeri a látogatás kontextusát”. A Libertatea azt is tudni véli, hogy a két politikus a közelgő kormányfő-cseréről tárgyalt, amely végül az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának megszűnését hozta.

A cikkhez mellékelt felvételen Orbán és Kelemen a bukaresti Il Calcio vendéglőben látható. A fotó azonban nem mostanában, hanem tavaly decemberben készült, amikor Orbán Viktor a lehető leghivatalosabban, az azeri–grúz–román–magyar áramvezetékről szóló megállapodás aláírására érkezett Bukarestbe – közölte a Maszol portállal az RMDSZ szövetségi elnöki hivatala, amely szerint a Libertatea cikke  „szemenszedett hazugság”.

Utólag a lap visszakozott, de egészen sajátos módon. „HIBAIGAZÍTÁS. A Libertatea tévesen keltezett egy képet” – áll a cikkben, amely csupán foszlányokat őriz meg az eredeti cikkből. (Az utóbbi megtalálható mindazonáltal a webarchívumban.) Törölték az állítólagos forrást és az arra hivatkozó információkat az állítólagos tárgyalás tartalmáról. Ugyanakkor, két egymást követő paragrafusban ellentmondanak önmaguknak. Előbb azt írják, hogy más időpontban ugyan, de Orbán Viktor titokban Bukarestben járt – „az információ helyes, de a dátum téves” -, majd azt, hogy a magyar miniszterelnök hivatalos látogatásra érkezett Romániába – ahogy egyébként a valóságban történt.