Hivatali visszaélés gyanúja miatt vizsgálódik a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a belügyminisztérium alárendeltségében működő légiközlekedési felügyelőség vezetője, Cătălin Paul Dache ellen.

Ugyanebben az ügyben a felügyelőség másik két vezető beosztású alkalmazottja, Andrei Bădulescu és Florin Vasile, valamint a Polgári Repülőiskola vezérigazgatója, George Constantin Barbu, Mihai Popa műszaki igazgató, illetve egy gazdasági társaság képviselője ellen is büntetőeljárás indult hivatali visszaélésben való bűnrészesség miatt.

Az ügyészek szerint 2019 és 2023 között a légiközlekedési felügyelőség szerződést kötött a Polgári Repülőiskola és egy másik vállalat alkotta társulással a Piper Pa-42 Cheyenne III A és a Cessna C-560 Citation V repülőgépek javítására és karbantartására, és a felügyelőség vezetője úgy hagyta jóvá a munkálatok kifizetéséhez szükséges dokumentációt, hogy a munkákat nem vették át, esetenként el sem végezték, vagy nem megfelelően végezték el azokat.

A gyanúsítottak ezzel 23.199.049 lejes kárt okoztak a belügyminisztérium alárendeltségében működő légiközlekedési felügyelőségnek – állítják a korrupcióellenes ügyészek.