Csaknem félszáz kórháznak adott el hígított fertőtlenítőszereket egy ploieşti-i székhelyű cég, amely ellen vádat emelt Bukarest első kerületének ügyészsége.

Az ügyészség közleménye szerint az AL Carina SRL 46 kórház vezetőségét tévesztette meg 2018-2019-ben, hamis adatokat közölve az egészségügyi intézményekben használt, három különböző márkanév alatt forgalmazott fertőtlenítőszerek hatóanyag-koncentrációjára és baktériumölő hatására vonatkozóan.
A cég összesen 1.006.405 lej kárt okozott a kórházaknak, amelyek között megtalálható a marosvásárhelyi szív-érrendszeri és transzplantációs intézet, a szív- és érrendszeri betegségek bukaresti sürgősségi intézete, a bukaresti egyetemi sürgősségi kórház és több megyei kórház.

Az Al Carina SRL neve felmerült a 2016-os Hexi Pharma-botrány idején is, tulajdonosa Dan Cruceanu üzletember. A pénzügyminisztériumhoz 2021-ben benyújtott utolsó mérlegében 12 alkalmazottat, 18 millió lejes forgalmat és 6,3 millió lejes nyereséget tüntetett fel a csaló vállalkozás.