Országos sztrájkba kezdtek a légi és vasúti közlekedésben dolgozók Görögországban a március elején történt vonatszerencsétlenség miatt, amelyben legalább 57-en meghaltak. A munkabeszüntetés mára virradóra kezdődött és 24 órán át tart.

Az országos sztrájkhoz a légiforgalmi irányítók mellett a polgári légi közlekedésben dolgozók is csatlakoztak, így az ország történetében először minden Görögországba tartó és onnan induló repülőjáratot töröltek, több nagyvárosban tüntetéseket is tartanak. Támogatják még a sztrájkot a tömegközlekedésben, a kompközlekedésben, a közszolgáltatási szektorban, valamint az egészségügyben dolgozók is, a tanítás pedig szünetel az állami iskolákban. A kórházakban csak sürgősségi ellátás folyik, a tömegközlekedés pedig csak ebédidőben működik, akkor is csak azért, hogy az embereket a nagyobb városokban zajló tüntetésekre szállítsák.

A görög média is 24 órás sztrájkot tartott tegnap, ennek eredményeként csütörtökön nem jelentek meg a nyomtatott kiadványok, és az internetes hírportálok is munkabeszüntetést tartanak.

A sztrájkfelhívás előzménye a március 1-jére virradóra történt súlyos vonatbaleset, amelynek teljes körű kivizsgálását azóta is követelik az ország nagy szakszervezetei.