A Wagner zsoldos hadsereg bekerítette az ukrajnai Bahmut város legnagyobb részét – jelentette be Jevgenyij Prigozsin, a Wagner csoport vezetője. A kelet-ukrajnai városban hetek óta kemény harcok folynak az ukrán erők és a Prigozsin vezette zsoldosok között. Bahmutban állandóan szólnak a fegyverek és bombák robbannak.

Az ott maradt emberek komoly hiányokkal küszködnek, az ukrán erők pedig próbálnak ellenállni az orosz zsoldosoknak, akik úgy tűnik bekerítették őket. Jevgenyij Prigozsin szavait nem lehet teljes mértékben elhinni, de Ukrajna elismerte, hogy csapataira óriási nyomás nehezedik Bahmutban és megtörténhet, hogy visszavonulásra kényszerülnek. Mindkét fél óriási veszteségeket szenvedett abban a városban, amelynek stratégiai értéke sokak szerint alacsony.

Az ukrán védelmi miniszter a Bild című német lapnak adott interjúban azt mondta, nem lehet kizárni, hogy az orosz csapatok elfoglalják a Donyeck megyei Bahmutot. Olekszij Reznyikov azt mondta, hogy Moszkva legfeljebb egy „kis győzelmet” aratna Bahmut elfoglalásával, és míg a várost hatodik hónapja ostromló orosz fegyveresek közül naponta nagyjából ötszázan esnek el vagy sebesülnek meg, az ukrán csapatok veszteségei sokkal kisebbek.

Az ukrán erők egyik parancsnoka, akit a „Madjar” hívójellel azonosítanak, azt mondta a Telegram-csatornáján közzétett videóban, hogy egysége parancsot kapott Bahmut azonnali elhagyására. Erről a RIA Novosztyi orosz hírügynökség számolt be pénteken.