Megegyezés született Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói miniszterelnök között arról a megállapodásról, amelyet az Európai Unió javasolt a két ország közötti kapcsolatokhelyreállítására. A hírt Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikaifőképviselője jelentette be a szerb és a koszovói vezetők részvételévelfolyatott megbeszélését követően tartott sajtótájékoztatóján.

Borell szerint a megállapodás új és fenntartható alapokra helyezi a Koszovó és Szerbia közötti kapcsolatokat. A megállapodás szövege kimondja, hogy az emberek szabadon mozoghatnak a két ország között a kölcsönösen elismert útlevelük és rendszámuk használatával. Diplomáik és képzésük kölcsönös elismerése által pedig szabadon vállalhatnak munkát és tanulhatnak bármelyik országban, szükségtelen bürokrácia nélkül.

A részletek tisztázására, valamint a magasszintű találkozó előkészítése céljából Belgrádba és Pristinába utazik Miroslav Lajcak, az Európai Unió Szerbia és Koszovó közötti párbeszédért felelős különmegbízottja.