A Szeben megyei Resinár bekerült a legjobb turisztikai falvak közé a Turisztikai Világszervezet nemzetközi versenyében – jelentette be a turisztikai minisztérium. A nemzeközi megmérettetés döntőjébe 57 ország 130-nál több települése került be, a zsűri döntése értelmében 18 ország 32 falva kapta meg a legjobb turisztikai falu díjat.

A falvakat egy független tanácsadó testület értékelte egy kritériumrendszer alapján. Megvizsgálták a kulturális és természeti erőforrásokat, valamint az ezek megőrzésére tett erőfeszítéseket, a gazdasági, a környezeti és társadalmi fenntarthatóságot, a turisztikai potenciált és fejlesztést, valamint az értéklánc-integrációt is. Fontos szempont volt az irányítás és a turizmus prioritásainak meghatározása, az infrastruktúra, az egészségügy, a biztonság és védelem is. 

Az elismerés elnyerésével Resinár részt vehet a „Best Tourism Villages” hálózatban, amely teret kínál a tapasztalatok és a jó gyakorlatok, tanulságok megosztásának – közölte az Agerpres hírügynökség.