Folytatódik az orosz csapatok offenzívája Donyeck térségében, ahol Peszkinél egy sikertelen ellentámadásban mintegy harminc ukrán katona esett el – közölte az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Igor Konasenkov altábornagy két ukrán vadászgép és két helikopter lelövéséről számolt be egyebek között a hétfői hadijelentést ismertetve. Elmondta továbbá, hogy egy másik támadásban – légi és tüzérségi csapások következtében – mintegy hetven katonát és három páncélozott harcjárművet veszített az ukrán hadsereg.

A másik oldalon Luhanszk megye kormányzója közölte, hogy az ukrán erők csapást mértek az oroszok egyik támaszpontjára. Azt is hozzátette, hogy a régióban a helyzet továbbra is meglehetősen súlyos. Az ukrán fegyveres erők nyomulnak előre, ugyanakkor folyamatosan újabb és újabb orosz csapatok érkeznek a térségbe.

Több városból is beszámoltak orosz tüzérségi támadásokról, köztük a dél-ukrajnai Herszonból és peremvidékéről, amelyet folyamatosan ágyúznak az orosz erők azóta, hogy november közepén visszavonultak a térségből.