Két év kihagyás után ismét megnyitja kapuit Bukarestben a Román Közszolgálati Rádió Gaudeamus Könyvvására. Az immár 29-ik alkalommal megszervezett rendezvénysorozatnak a Romexpo kiállítócsarnok 7900 négyzetmetéres B2-es pavilonja ad otthont december 7-11. között. Az esemény hivatalos megnyitójára szerdán 12 órakor kerül sor, amikor minden rendezvényre ingyenes lesz a belépés. A könyvvásár tiszteletbeli elnöke Ana Blandiana költőnő.

Az ország legolvasottabb és legkedveltebb könyvvásárán mintegy 200 résztvevő kínálja rendkívül változatos termékét, a szervezők pedig több mint 600 programmal várják a látogatókat naponta reggel 10 és este 8 óra között. A Gaudeamus Könyvvásár rendezvényeinek teljes, folyamatosan frissülő programja a www.gaudeamus.ro honlapon is elérhető.

Az idei könyvvásár egyik újdonsága a Vegyen egy titkos történetet (Pick up a Secret Story) nevű projekt, amelyet a Román Rádió és Románia legnagyobb ingyenes palliatív ellátásra szakosodott szervezete, a Hospice Remény Háza Alapítvány közösen indít el. Ennek során a résztvevők könyvcsomagok adományozásával vagy vásárlásával járulhatnak hozzá az alapítvány pénzgyűjtési akciójához.