A kormánykoalíció pártjai megegyeztek a villamos energia árának a kategóriánkénti maximálásáról. A háztartások esetében nem változnak a korábban megállapított fogyasztási kategóriák, viszont eltűnik a felső határ, vagyis valamilyen támogatásra mindenki számíthat.

Konkrétan:

– a száz kWh alatti átlagos havi fogyasztású háztartásoknak 0,68 lejt,

– a száz és 255 kWh közötti havi fogyasztású háztartásoknak 0,8 lejt kell fizetniük egy kilowattóra villamos energiáért.

– A 255 kWh fölötti fogyasztásúak esetében történik változás. Nekik a küszöb alatti energia árát szintén 0,8 lejjel számolják, a 255 kWh-ot meghaladó részt azonban 1,3 lejjel.

A kis- és középméretű vállalatoknak fennmarad az egy lejes (82,16 forint) ársapka, a nagyfogyasztók pedig 1,3 lejt fizetnek majd egy kilowattóra villamos energiáért.

A megállapodás szerint kedvezményes besorolást biztosítanak az egyházaknak, a közszolgáltatásokat végző cégeknek, a vízműveknek, a három vagy több gyermeket nevelő családoknak, valamint azoknak a családoknak, amelyekben nagy áramfogyasztású orvosi műszert használnak beteg családtag ellátására. A PSD szeretné az árszabályozást 2025-ig fenntartani.