Közel két hónapos zárva tartás után újra megnyílik a látogatók előtt a parajdi sóbánya – jelentette be az intézmény a hivatalos közösségi oldalán. A vízszivárgással járó problémát kiküszöbölték, az illetékes szakbizottság jóváhagyta az újranyitást.

Székelyföld egyik legkeresettebb turistaattrakcióját július 23-án kellett bezárni, amikor a turisták számára megnyitott csarnokok felé vezető járat mennyezetén elkezdett beszivárogni a sótömb fölötti talajvíz, és paladarabok hullottak az útra. Az akkor lent tartózkodó emberek gond nélkül kijutottak, azóta viszont kívülállók nem juthattak be a bányába.

A bánya műszaki igazgatója, Sebestyén József a Maszol portálnak elmondta, hogy a víz továbbra is szivárog, nem is fog eltűnni, viszont a szivattyúzással „kontroll alatt tartják”. Hangsúlyozta, hogy ez nem egyedi a bányában, több helyszínen is szivárog a talajvíz, ott is hasonló módszerekkel küszöbölik ki a problémát, a jelenlegi helyzet annyiban volt más, hogy ez a turisták által látogatott részen alakult ki.

A sóbánya a korábban megszokott program szerint, reggel 8 órától 16 óráig tart nyitva, az utolsó turistákat szállító autóbusz 14.30-kor indul.