Cáfolja az észt külügyminiszter az orosz FSZB állítását, miszerint Darja Dugina orosz politikai újságíró feltételezett gyilkosa hazájába menekült. „Ezt az Orosz Föderáció provokációjának tekintjük a provokációk nagyon hosszú sorában, és jelenleg nincs mit mondanunk róla” – mondta Urmas Reinsalu.

Az ismert jobboldali nacionalista ideológus, Alekszandr Dugin 29 éves lányát az Ukrajna elleni orosz háború egyik szószólójának tartották. A nőt egy pokolgép ölte meg vasárnap este, Moszkva egyik külvárosában. Az orosz FSZB szerint egy 1979-ben született ukrán ügynök követte el a támadást, és egy videót is közzétett a nőről. Ezen a feltételezett elkövető nyugodtan sétálgat a kislányával az orosz fővárosban.

Az orosz állami média szerint a merénylet célpontja maga Alekszandr Dugin volt. Egyes megfigyelők viszont azt gyanítják, hogy a támadás hátterében moszkvai belharcok húzódnak meg. Egy emigrációban élő korábbi orosz képviselő, Ilja Ponomarev szerint egy eddig ismeretlen csoport, a Nemzeti Köztársasági Hadsereg követte el a merényletet, azonban elemzők kétségbe vonják az információi hitelességét. Ponomarev nyilatkozatát követően valaki a Telegram közösségi oldalon közzétett egy kiáltványt a Nemzeti Köztársasági Hadsereg nevében, amelyben a Putyin-rezsim elleni felkelésre buzdította az oroszokat.