A zaporizzsjai atomerőmű normálisan működik – jelentette ki Jevgenyij Balickij, a megszállt Zaporizzsjai terület oroszbarát közigazgatásának vezetője a hadseregre és a Roszatom vállalat képviselőire hivatkozva.

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Az oroszok szerint Ukrajna az éjjel ismét támadta a megszállt déli Herszon városába vezető kulcsfontosságú, orosz ellenőrzés alatt álló Antonovszkij hidat – számolt be a Guardian.

Időközben négy, egyebek között gabonával megrakott hajó hagyta el a Fekete-tenger parti Odessza és a szomszédos Csornomorszk kikötőjét. A Kínába, Törökországba és Olaszországba tartó hajók összesen csaknem 170 ezer tonnányi gabonával és napraforgóolajjal indultak útnak. Vasárnap – az orosz hadművelet kezdete óta első ízben – teherhajó érkezett Csornomorszkba, hogy a nemzetközi piacokra szánt ukrán gabonát vegyen fel – közölte a kijevi infrastrukturális minisztérium.