A szomszédban dúló háború, a gazdasági válság, Európa és a térség jövőképe, valamint a magyar nemzetpolitika lesznek a meghatározó témakörök az egy hét múlva kezdődő Tusványoson.

A 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábort a világjárvány kétéves kényszerszünete után idén „Van, ami örök” mottóval rendezik meg. A mottó a politikának is iránytűként szolgáló örök értékekre, a nemzetpolitika meghatározó műhelyeként intézményesült szabadegyetemre és a Tusványos mindenkori párbeszédre törekvésére utal – magyarázta Sándor Krisztina, a rendezvény politikai programfelelőse, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnöke.

Az előadások és más közéleti rendezvények mellett a tábor gazdasági, IT, ifjúsági, színházi, szórakoztató, népzenei és egyházi tematikák köré szervezett, összesen több mint 400 programmal várja az érdeklődőket. A hét folyamán a Margaret Island, Kowalsky meg a Vega, az Aurevoir, a Bagossy Brothers Company, Szabó Balázs Bandája és a Honeybeast is fellép a 31. Tusványoson.