Ideiglenesen felfüggesztette Románia nemzetközi idegenforgalmi vásárokon való részvételét a Vállalkozásügyi és Turisztikai Minisztérium. A tárca ezzel a döntéssel valószínűleg meg szeretné előzni, hogy megismétlődjék a New York-i fiaskó.

Az amerikai vásáron való botrányos szereplésért felelős minisztériumi munkatársak ellen fegyelmi vizsgálat indul, jelentette be egyúttal Constantin Daniel Cadariu vállalkozásügyi és turisztikai miniszter. Az Egyesült Államokban tevékenykedő gazdasági attasékat szintén fegyelmi bizottság elé idézik.

A korábbi tervek szerint Románia további hat nemzetközi vásáron vett volna részt idén: Frankfurtban, Dubajban, Londonban, Lengyelországban, Sanghajban és Spanyolországban. Közülük a londoni World Travel Market a világ legnagyobb idegenforgalmi vására, melyen 2019-ben 5 ezer kiállító vett részt, a látogatók száma pedig 51 ezer volt.

A New York-i vásáron Románia standja egy fekete drapériából állt, amelyre néhány színes fotót tűztek fel, az előtte elhelyezett asztalra pedig prospektusokat és szórólapokat tettek ki. A minisztérium 8 ezer dollárt költött a vásáron való részvételre.

Turisztikai Minisztérium