Az üzemanyag árának híre futótűzkény terjedt el a közösségi oldalakon, majd az online sajtóban, így az este több száz méteres sorok alakultak ki a töltőállomásoknál, és egyes autósok nemcsak a gépkocsik üzemanyagtankját töltötték tele, hanem a csomagtartóba helyezett tartályokba is tankoltak.

Az energiaügyi miniszter a MOL Romániát okolta a pánikhangulat miatt, arra hivatkozva, hogy az egyik belényesi benzinkútjánál tegnap délután jelentősen megemelték az üzemanyag árát, 8 lejről 11 lejre. A Digi24 közölte,hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) a termelés tíz százalékos növeléséről döntött, és ez tegnapra máris a kőolaj világpiaci árának a csökkenését indította el.

Virgil Popescu kijelentette, hogy az üzemanyagárak csökkenése várható. Az esti órákban a kormány szóvivője közölte: Nicolae Ciucă miniszterelnök kiterjedt ellenőrzéseket rendelt el a spekuláció megfékezésére. Dan Cărbunaru leszögezte, indokolatlan az üzemanyagok drágulása Romániában. ‘Az országnak elegendő üzemanyagkészlete van. (…) A kormány nem tűr el semmilyen spekulációs kísérletet’ – jelentette ki a szóvivő.