2002 február 9-én a kolozsvári Music Pubban írta alá 22 író, költő, szerkesztő az Erdélyi Magyar írók Ligájának alapító okiratát, s bár a szkeptikusok nem jósoltak neki hosszas létezést a Liga 20 év után is megvan, működik, túlélt azóta különféle nehéz helyzeteket, és alapítói közül sajnos sokan már az égi prérin róják soraikat, de az utóbbi években több fiatal szerző vélte úgy, hogy talán nem haszontalan belépnie a szervezetbe.

2022 február 9-én a kolozsvári Bulgakov kávéházban ünnepelte 20. Születésnapját az írószervezet  – Fodor Sándorra, az egyesület első elnökére emlékezve – akinek anekdotáiból felolvasószínházi előadást hallhatott a közönség Kántor Melinda – és Laczkó Vass Róbert színművészek előadásában. A műsor előtt Karácsonyi Zsolt az Erdélyi Magyar írók Ligájának jelenlegi elnöke köszöntötte a vendégeket – kiemelve azt, hogy az írószervezet májusban nagyobb szabású rendezvényekkel kívánja 20 éves fennállását megünnepelni – a továbbiakban Fodor Sándor anekdotáiból hallanak összeállítást Kántor Melinda – és Laczkó Vass Róbert színművészek előadásában.

2021 november 30 és december 6 között 130 órás koncertcsúcsot akart felállítani Thurzó Zoltán nagyváradi zongorista – ám akkor egészségügyi okokból kénytelen volt feladni  – ám korántsem mondott le arról, hogy bekerüljön a világrekordok könyvébe produkciójával. A 38 éves nagyváradi zongorista a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében kezdte meg a rekordkísérletet, melynek folyamatába a művész hivatalos Facebook-oldalán élő video-bejelentkezések révén bárki betekintést nyerhetett. A művész 77 órát, 40 percet és 43 másodpercet zenélt, a rövid megszakításokat pihenésre használhatta fel. Sokan személyesen, a helyszínen biztatták a zongoristát, sokan a közösségi oldalán üzentek – nekik mind köszönetét fejezte ki a bátorításért. További terveiről aradi kollégánk Pataky Lehel Zsolt kérdezte a zongoraművészt.