Elítélték online zaklatásért azt a nagyváradi nőt, aki még 2019-ben azt állította, hogy viszonya volt a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökével, aki teherbe is ejtette – tájékoztat a Maszol.ro portál. A nagyváradi fellebbviteli bíróság jogerős ítélete értelmében Denisa Krisztina Chilbát 5400 lejes pénzbírsággal sújtották. Egyébként Romániában ez az első eset, amikor online zaklatásért ítéltek el valakit. A zaklató nő több ezer üzenetet és fotót küldött Csűry István püspöknek, körülbelül 3000 alkalommal hívta fel, és a több ezer illetlen szöveges üzenetet is hagyott neki.

A református püspök a Maszolnak megerősítette, hogy a most született döntés valóban az őt zaklató személyre vonatkozik, ugyanakkor hozzátette, hogy jelenleg még két bírósági eljárás is folyamatban van Denisa Krisztina Chilba ellen, zsarolás és a püspök családját érintő lejáratás miatt. Ha a nő nem fize

ti be az összeget, 18 napos börtönbüntetésre számíthat, de a büntető törvénykönyv szerint akár három hónapig terjedő szabadságvesztésre is felemelhető.