Sztrájkolni készülnek a prefektúrák alkalmazottai, mert elégedetlenek fizetéseikkel. A 33 megye prefektúráját képviselő Egyenlőség nevű szakszervezet arról tájékoztatott, hogy csütörtökön 10 és 11 óra között figyelmeztető sztrájkot szerveznek, amelyben országszerte mintegy 1500 prefektúrai alkalmazott vesz részt, akik egy órára beszüntetik a munkát.

Követeléseik között szerepel, hogy a prefektúrai alkalmazottakat sorolják magasabb rangú alkalmazotti státusba hiszen a helyi hatóságokat ellenőrzik és a dekoncentrált intézményeket irányítják, így a kormányhivatalok személyzetének bérezése a központi közalkalmazottak szintjén kellene legyen, mert az állam érdekeit képviselik és védik.

A Marosvásárhelyi Rádió arról számolt be, hogy a Kovászna megyei prefektúra honlapján elérhető bérrács szerint a prefektus keresi a legtöbbet, fizetése valamivel magasabb mint havi 10 ezer lej, míg az alkalmazottak bére havi 3000 és 5000 lej között mozog. Emellett mindannyian jogosultak havi 800 és 1000 lej közti élelmiszerpótlékra.