Sokkolónak nevezte Cătălin Drulă volt szállításügyi miniszter, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) alelnöke Dacian Cioloșnak a politikai alakulat elnökének fenyegetését, amely szerint lemond pártvezetői tisztségéről, amennyiben az elnökség nem támogatja politikai programját.

Erről Drulă tegnap este a B1 televízióban beszélt, hangsúlyozva, hogy az USR szabályzata szerint, amennyiben a pártelnök bármely okból lemond, a tisztség a legtöbb szavazattal megválasztott alelnököt illeti, jelen esetben őt. A volt szállításügyi miniszter kijelentette, amennyiben erre szükség lesz, át fogja venni pártvezetést.

Dacian Cioloș tegnap este egy, az USR vezetőivel folytatott megbeszélésen azt mondta, nem érti mi értelme annak, hogy az alakulat elnöke legyen, ha a politikai programját elutasítják. A pártelnök hétfőig adott haladékot kollégáinak, hogy eldöntsék, elfogadják-e a programját vagy sem.

Dan Barna alelnök, korábbi elnök azt mondta: nem szeretné, ha Cioloș lemondana, azonban nem tud egyetérteni azzal, hogy bizonyos kérdésekben párton kívüli szakemberek döntsenek. Barna szerint: ilyesmi egyetlen európai pártban sincs.