Új támogatási intézkedéseket hagyott jóvá a kormány a villamosenergia- és gázszektorra vonatkozóan. Nicolae Ciucă miniszterelnök bejelentette, senki sem fog többet fizetni, mint 80 banit kilowattóránként az elektromos energiáért és 31 banit kilowattóránként a földgázért. A kormányfő szerint szerint az új intézkedéscsomag az állampolgárok és a gazdaság támogatását szolgálja, segít a munkahelyek megtartásában és a gazdasági tevékenység versenyképességének fenntartásában. Az energiadrágulások kompenzálásának új szabályait február elsejétől március 31-ig alkalmazzák.

Virgil Popescu energiaügyi miniszter cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint az energiadrágulások kompenzálásának új szabályait a kormánynak szándékában áll 2021. november elsejéig visszamenőleg alkalmazni. Hangsúlyozta, egyetlen törvény sem lehet visszamenőleges hatályú. A tárcavezető szerint az új jogszabály alkalmazása 3 milliárd lej terhet ró a költségvetésre, és ez az összeg a rendelkezésre áll.

A gazdasági minisztérium ugyanakkor azt is javasolta, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság 20.000 lejtől 200.000 lejig terjedő bírsággal sújthassa a jogszerűtlen számlákat kiállító szolgáltatókat. Jelenleg a maximális bírság 50.000 lej.