Norvégiától akar további 32 használt F-16-os harci repülőgépet vásárolni Románia – derült ki, miután Vasile Dincu védelmi miniszter pénteken a parlamenttől kért előzetes felhatalmazást a beszerzési eljárás elindításához.

Indoklása szerint Romániának legalább három repülőrajra van szüksége légtere védelméhez. Ezek – egyenként 16, többcélú harci gépből állnának. Eddig 17 használt, új hajtóművel és elektronikával, korszerű fegyverzettel felszerelt F-16-os Fighting Falcont vásároltunk Portugáliától.

Bukarest 2019-ben jelezte vásárlási szándékát a repülőgép-típust használó NATO-szövetségeseknek (Belgiumnak, Dániának, Hollandiának, Norvégiának, Portugáliának és Görögországnak).

A román védelmi minisztérium szerint jelenleg a Norvégiától beszerezhető – a már szolgálatba helyezett, Portugáliától vásárolt gépeknél korszerűbb felszereltségű – F-16-osok jelentik az egyedüli megoldást a román légierő fejlesztésére.

A csaknem félmilliárd eurós beszerzés nagyobbik részét – 354 milliárd eurót – a repülőgépekért kell kifizetni a norvég kormánynak. Emellett további 100 millió euróért az Egyesült Államoktól vásárolnánk hozzájuk logisztikai elemeket és kiképzési szolgáltatáscsomagot, ennek az összegnek a jelentős része azonban a román védelmi ipart fejlesztené.

A Hotnews.ro hírportál úgy tudja, a Norvégiától beszerzendő F-16-osok meglehetősen régiek, 1982 és 1989 között gyártották őket és 2001-ben estek át azon a (Mid-Life Update) korszerűsítésen, amelyeket a Portugáliától vásárolt gépeken is elvégeztek.

A lap szerint a felújításkor elirányzott mintegy tízezer órás repülési időből vélhetően kevesebb mint kétezer óra maradt meg, de ilyen körülmények között is Románia még legalább 7-10 évig használhatná a két repülőraj jelentős részét.

Romániában 2019 márciusban állt szolgálatba az első – Portugáliától több mint 600 millió euróért vásárolt – F-16-os repülőraj. A légtéri járőrözésből egyelőre a román légierő izraeli segítséggel felújított, orosz gyártmányú MiG-21 típusú vadászgépei is kiveszik még a részüket. A korábban 110 vadászgépből álló flottában mára körülbelül 30-40 harcképes gép maradt. Az utóbbi két évtizedben a román légierő több mint húsz MiG-21-ese hajtott végre kényszerleszállást vagy zuhant le.