Száz katonát küld Észtország a lengyel-fehérorosz határra a hibrid agresszió elleni védekezés támogatására – adta hírül az észt hadsereg a Twitter-oldalán.

Korábban az Egyesült Királyság is katonai támogatást ígért a lengyel határőrség számára. Ben Wallace brit védelmi miniszter csütörtöki lengyelországi látogatása során megerősítették: várhatóan még novemberben egy brit hadmérnöki századot vezényelnek a lengyel-fehérorosz határra: feladatuk a határkerítés javítása és a határ menti utak átjárhatóságának biztosítása lesz. A lengyel médiában tegnap idézett brit sajtóértesülések szerint 100-150 katonáról lesz szó.

Lengyelország a jövő év közepéig 5 méter magas acélfalat emel a Fehéroroszországgal közös határszakaszon. A határ menti térségben november végéig rendkívüli állapot van érvényben.

Az év eleje óta a lengyel-fehérorosz határon több mint 34 ezer határsértési kísérletet regisztráltak. Lengyel becslések szerint 3-4 ezer, fehérorosz közlés szerint viszont 7 ezer migráns tartózkodhatott a határ fehérorosz oldalán, mielőtt egy részüket elszállították volna.