A testület javaslata november 9-én, kedden lépne érvénybe. Eszerint továbbra is érvényben marad a 22 és reggeli 5 óra közötti kijárási tilalom, amely nem vonatkozik azokra, akik megkapták a koronavírus elleni oltás mindkét (az egykomponensű Janssen-vakcina esetében az egyetlen) adagját, és legalább tíz nap eltelt azóta, illetve a betegségen nem több mint fél éve átesettekre.

Ezeket az európai uniós zöld tanúsítvánnyal, a Covid-igazolvánnyal lehet bizonyítani. Az oltatlan személyek éjszaka csak munkahelyi igazolással, vagy saját felelősségre kitöltött nyilatkozattal, halaszthatatlan ügy miatt hagyhatják el otthonaikat.

A bevásárlóközpontokba is csak oltási igazolással lehet belépni, az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak ez alól kivétel képeznek. Közintézményekbe csak akkor mehetnek be az oltás nélküli személyek, ha 2 óránál nem régebbi negatív PCT-tesztet, vagy 48 óránál nem régebbi antigén gyorstesztet mutatnak fel.

A CNSU-határozatban nem található a maszkviselésre vonatkozó szabály, de ettől még a kormányhatározatba bekerülhet, ugyanis a veszélyhelyzet meghosszabbításáról a későbbiekben dönt a kormány.