A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) számára nem jelent majd problémát megtalálni a módját a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) közös kormányzás folytatásának, ha pedig nem sikerül a koalíció helyreállítása, akkor az egyetlen megoldás a miniszterelnöki tisztségre igényt tartó Szociáldemokrata Párt (PSD) marad – nyilatkozta az RMDSZ elnöke tegnap este.

Kelemen Hunor kifejtette: a koalíció helyreállításához az USR-nek is engedményeket kell tennie. ‘Kompromisszumok nélkül ez nem lehetséges. Ha pedig mindegyik fél egy kicsit félreteszi az arroganciát, a sértődöttséget, a személyes hiúságát, akkor van előrelépés, van helye a kompromisszumnak. Tökéletes a koalíció nem lesz, mert nincs tökéletes koalíció’ – jelentette ki Kelemen Hunor.

A szövetségi elnök megerősítette, hogy az RMDSZ a PNL-vel és az USR-vel közös kormányzás folytatását tartja kívánatosnak. „Nekünk a decemberben megalakult koalíció újraélesztése az első számú opciónk. Ha ez nem működik, akkor egy másik kormánytöbbséget kell keresni, és az egyetlen megoldás a PSD-vel való próbálkozás marad.” – mutatott rá Kelemen.