Bukarestben mutatják be A visegrádi négyek családi házai című vándorkiállítást, amely Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia 4-4 kiemelt családi házát mutatja be – közölte tegnap a Liszt Intézet bukaresti központja.

A 2008 óta évente megszervezett vándorkiállítás célja, hogy magas minőségben elkészült házakat mutassanak be a nagyközönségnek és a szakmának, formálva ezáltal az építészetről és az épített környezetről való gondolkodást. A vándorkiállítás hétfőn Bukarestben, a román Építészeti Biennálé keretében nyílik meg a Ion Luca Caragiale Nemzeti Színház épületében. A tárlathoz társulva a Romániai Építőművészek Egyesülete által szervezett Román Építészeti Biennálén díjazott román családiház-tervekből készült kiállítás is megtekinthető lesz.

A magyar V4-es elnökséghez kapcsolódóan kedden délelőtt egy szakmai konferencia is lesz, amelyen a kiállításban szereplő Budakeszi családi ház két építésze, V. Marton Rozália és Villányi Norbert tart előadást a munkájukról, a kiállításon látható családi házról, valamint a kettejük által működtetett építésziroda szakmai és művészi tevékenységéről.