A 100 éves, első erdélyi magyar játékfilmről, a Sárga csikóról elnevezett életműdíjat 2012-ben alapította a Filmtett Egyesület. Az egyesület a Sárga Csikó Díjjal évente tüntet ki egy-egy olyan személyiséget, aki munkásságával jelentős mértékben segíti vagy segítette a kezdő és a tapasztalt erdélyi filmesek pályájának alakulását. A díjat minden évben a Filmtettfeszt keretében adják át. 2021-ben Kántor László kolozsvári származású filmrendező kapta.

A 2021-es Filmgalopp díjazottjait a közönség illetve a zsűri szavazása alapján választották ki: a Filmgalopp közönségdíjasa idén Simó Boglárka Árva csillagok című filmje. A 15 perces alkotásban a hajdani székelykeresztúri gyermekotthon története bontakozik ki egykori lakójának személyes portréja által. A Filmgalopp zsűrije – Nagy Viktor Oszkár, Kollarik Tamás és Ferenczi Szilárd – úgy döntött, a különdíjat idén Medve Ferenc kapja Being a Bee című rövid természetfilmjéért. A Filmgalopp fődíját László Barna érdemelte ki Isteni kéz című alkotásával. A portréfilm Csángálóról, a világhírű brácsásról szól, akit kenyérkereső keze egyik napról a másikra cserbenhagy: remegni kezd.

A Filmtettfeszten átadott kritikusi elismerés neve a fesztivál idei kiadásától kezdődően Fám Erika-díj. A díj három évvel ezelőtt állított először a kolozsvári Győzelem mozi reflektorfényébe egy olyan kollégát, akinek színvonalas és kitartó munkája évek óta kíséri a Filmtett folyóirat történetét. A Filmtett Egyesület 2019-ben alapított filmkritikusi nívódíja azért döntött a Fám Erika-díj név felvétele mellet, hogy ezzel a jelképes gesztussal  is méltó emléket állíthasson a fiatalon elhunyt sepsiszentgyörgyi filmesztéta és tanár Fám Erikának. A díjat 2021-ben Pernecker Dávid nyerte el, a pécsi filmesztéta tizenegy éve a Filmtett állandó szerzője, és a  kritikarovat egyik legmegbízhatóbb „beszállítója” – a szerkesztőkollégák szerint.