Erős földrengés rázta meg helyi idő szerint csütörtökön este Tokiót és a japán főváros térségét – közölte a NHK japán hírtelevízió. Nem sokkal a földrengést követően a japán fővárosban visszatért az élet a rendes kerékvágásba.

A 6,1-es erősségű földmozgás fészke a japán meteorológiai intézet szerint Csiba és Tokió prefektúrák határán volt mintegy 80 kilométeres mélységben. Tokióban megremegtek az épületek, az utcákon megszólaltak a vészjelző szirénák. Több gyorsvasútvonalon is ideiglenesen leállították a forgalmat.

A jelentés szerint nem rendeltek el szökőárriadót. A japán fővárostól keletre található Ibaraki tartományban lévő leállított Tokai-2 atomerőműből nem jelentettek üzemzavart a földmozgás következtében.

Az idén emlékeztek meg egyébként Japánban a Fukusimát sújtó 9-es erősségű földrengés tizedik évfordulójáról. A 2011-es rengést követő szökőárban csaknem 20 ezer ember vesztette életét, és a természeti csapás a világ egyik legsúlyosabb nukleáris katasztrófáját idézte elő az ott található atomerőműben.