INTERVIU cu ZOBOKI Gábor architectul care conduce lucrările de renovare ale Operei Maghiare de Stat din Budapesta, construită la sfârsitul secolului al 19-lea ca Opera Regală (1884). Opera este una dintre cele mai importante clădiri istorice din oraș, construită arhitectul YBL Miklós, care a dorit ca noua clădire a operei să rivalizeze cu cele din Paris, Viena sau Dresda.

Un grup de credincioşi va parcurge drumul dintre Miercurea Ciuc şi Budapesta pe bicicletă, pentru a participa la Congresul Eucaristic Internaţional, organizat în capitala ungară cu participarea liderului bisericii romano catolice, Papa Francisc.

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului continuă astăzi cu proba obligatorie a profilului. Proba la limba şi literatura maternă va avea loc joi, 19 august.

În cercurile diplomatice internţionale circulă „tot felul de propuneri, apeluri, aşteptări” cu privire la recepţionarea refugiaţilor afgani, însă Ungaria nu va primi „fără limitări şi criterii de selecţie” migranţi din Afganistan, a declarat luni un secretar de stat în ministerul afacerilor externe ungar, Levente Magyar.

Noua stagiune a trupei maghiare de la Teatrul de Nord Satu Mare va fi deschisă cu o expoziţie memorială dedicată lui Harag György şi un spectacol de gală, a transmis luni teatrul din oraşul transilvan. Trupa Harag György este încrezătoare că stagiunea 2021-2022 se va desfăşura în condiţii mai bune decât precedenta.

UEFA şi-a declinat competenţa în cazul incidentelor xenofobe şi antimaghiare de la meciul FC Viitorul – Sepsi OSK din 9 august. Directoarea Asociației pentru Protecția Drepturilor Minoritare „Mikó Imre”, Erika Benkő, s-a declarat dezamăgită de răspunsul primit de la forul european, cu atât mai mult cu cât Asiociaţia a apelat la UEFA ca ultimă instanță, având în vedere că discursul anti-maghiar a devenit unul obișnuit la meciurile din România, iar Federația Română de Fotbal are tendința de a ignora aceste incidente.

Bejegyzés navigáció