Az Országos Vészhelyzeti Bizottság legfrisebb határozata szerint jövő hónaptól azokon a településeken, ahol a fertőzési ráta két ezreléknél alacsonyabb legtöbb 75 ezer fő részvételével lehet kulturális, szórakoztató rendezvényeket tartani szabadtéren. A beltéri helyszíneken szervezett magánrendezvényeken – így esküvők, keresztelők esetében – legtöbb 400 személy vehet részt, és minden személy számára 2 négyzetméteres területet kell biztosítani.

Sportrendezvényeket a nézőtér teljes kapacitásának kihasználásával lehet majd beltéren és szabadtéren egyaránt tartani, az egyetlen feltétele ennek, hogy legalább egy meter távolság legyen az emberek között. Tüntetéseket legtöbb 500 fő részvételével lehet szervezni, míg a bárok, klubok, szórakozóhelyek, játéktermek teljes kapacitással működhetnek beltéren délután 5 óra és hajnali 2 óra között.

Kulturális rendezvényeken, fesztiválokon, magánrendezvényeken csak a koronavírus ellen – legalább 10 napja – beoltottak, a 72 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet felmutató személyek vehetnek részt, valamint azok, akik bizonyítani tudják, hogy legalább 15, de nem több mint 180 napja átestek a koronavírus-fertőzésen. Sportendezvényekre és beltéri bárokba, klubokba csak beoltott személyek mehetnek.