• Începe, astăzi la Sfântu Gheorghe, tabăra de vară de dans contemporan CAMP, care este totodată festival independent cu profil internațional (27-31 iulie a.c). Evenimentul se adresează persoanelor de peste 16 ani și vine cu o gamă variată de activități, dedicate artiștilor care vor să se exprime prin mișcare sau să învețe mai multe despre tainele dansului contemporan.
• INTERVIU cu MAJÓ Zoltán, director artistic al ansamblului de muzică veche Flauto Dolce din Cluj Napoca despre programul și planurile lor.
• REPORTAJ realizat Variașu Mare (jud.Arad), unde moara familiei Borzák a fost transformată recent într-un muzeu industrial.
• Autorităţile locale din Reci (jud. Covasna) vor să reabiliteze lacul din localitate şi să extindă activităţile turistice din zonă, având în vedere potenţialul natural al acesteia – a declarat primarul din Reci, DOMBORA Lehel. În ultimii ani în jurul lacului s-a format un sat de vacanţă ce numără aproape 140 de căsuţe şi vile. Lacul se află în imediata vecinătate a Rezervaţiei naturale Mestecănişul de la Reci, care atrage foarte mulţi turişti. Aici au fost filmate, de asemenea, o parte din scenele celebrului film „Cold Mountain”, premiat cu Oscar în 2004, în care au jucat Nicole Kidman şi Jude Law.
• Conferinţă de presă susţinută de ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, CSEKE Attila, privind programul MDLPA pentru construirea de creşe – ora 12:00, la sediul instituţiei (Bucuresti).
• Urmărim evenimentele de la Sibiu Fringe Festival 2021, ediția a 16-a, care aduce spectacole în Sibiu, Cisnădie și Rășinari (23 iulie-1 august).
• Inspectoratul Teritorial de Muncă Covasna derulează și la nivelul județului o campanie de informare despre munca „la negru” și munca „la gri”, denumită: „MUNCEȘTE LEGAL! CUNOAȘTE-ȚI DREPTURILE!”. Activitățile au început în urmă cu două săptămâni și vor continua încă o lună, a declaratinspectorul șef al ITM Covasna, ÖRDÖG Lajos.
• Guvernatorul Băncii Naţionale a Ungariei, MATOLCSY György critică politica economică a guvernului maghiar. Statul ungar investeşte în „fier şi beton” (în construcţii), nu în abilităţi, în instituţii şi în creiere – a scris Matolcsy într-un articol apărut în publicaţia online „Magyar Nemzet”.
• 28 iulie: Ziua Maghiară la TIFF (23 iul.-1 aug.). Pentru Trofeul Transilvania va concura filmul Pregătire pentru a fi împreună o perioadă nedeterminată regizat de Horvát Lili. Ziua Maghiară va fi încheiată cu obișnuitul Gulaș-party din curtea Palatului Bánffy.

Bejegyzés navigáció