Az elmúlt 24 óra felhőszakadásai 15 megye 36 településén okoztak áradásokat, a tűzoltóknak több tucat, az árvíz miatt elszigetelődött turistát kellett biztonságos helyre kísérniük – tájékoztatott ma az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség. Az Agerpres hírügynökség által ismertetett közlemény szerint a következő megyék érintettek: Fehér, Argeş, Botoşani, Brassó, Kolozs, Krassó-Szörény, Kovászna, Dâmboviţa, Hunyad, Neamţ, Olt, Prahova, Szeben, Tulcea és Temes.

A katonai tűzoltóknak 19 házból, 56 udvarból és 70 pincéből-alagsorból kellett kiszivattyúzniuk a vizet, és több, a szél által kidöntött fát kellett eltávolítaniuk az utakról. A kidőlő fák három személygépkocsit rongáltak meg.

Argeş megyében 20 turistát szigetelt el ideiglenesen az árvíz egy Rucăr települési panzióban, a Dâmboviţa megyei Zănoaga kempingben pedig 25 személyt. A Prahova megyei Buşteni-ben nyolc személyt kellett elmenekíteni megelőző jelleggel az ár elől.

Az úttestre zuhanó fák és a felhalmozódott hordalék miatt több országúton és megyei úton is fennakadt vagy akadozott a közlekedés.