Károkat és közlekedési fennakadásokat okoz Németország több térségében a hosszan tartó heves esőzés, amelyre másfél évtizede nem volt példa.

A közszolgálati rádió jelentése szerint a folyamatos eső és áradások miatt legalább öt ember vesztette életét az ország délnyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartományban, és további 70-et egyelőre eltűntként tartanak számon. Schuld városában legalább hat ház omlott össze, és 25 másik instabil, fennáll az összeomlás veszélye. Többen a háztetőkre menekülve várnak segítségre.

A helyzetet jól szemlélteti, hogy a hosszan tartó csapadék miatt a Nims nevű folyócska annyira megduzzadt, hogy helyenként több száz méter szélességben hömpölyög.

A szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint az időjárási helyzet várhatóan a hét végéig alig változik. A következő napokban főleg az ország nyugati és délnyugati részén hullhat rövid idő alatt nagy mennyiségű, akár 70-120 milliméter csapadék. A szolgálat pincék és utcák elöntésére, patakok és folyók magas vízállására, földcsuszamlásokra és helyenként villámcsapás okozta károkra figyelmeztette Észak-Rajna-Vesztfália, Rajna-vidék-Pfalz és Saar-vidék tartomány lakosságát. A legnehezebb időszak ma csütörtök estére remélhetőleg véget ér.