A kormány elfogadta szerdai ülésén a Művelt Románia oktatási projektre vonatkozó memorandumot. Augusztus elsejéig tárcaközi munkacsoport alakul, amelyet a kormányfő vezet, alelnöke az oktatási miniszter lesz – közölte a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatóján Florin Cîţu.

A miniszterelnök hozzátette, a projektet az állami költségvetésből finanszírozzák, de az országos helyreállítási tervből (PNRR) is 3,6 milliárd eurót különítenek el rá.

Augusztus elsejéig létrehozzák a terv végrehajtását ellenőrző tárcaközi munkacsoportot, 2021. szeptember 10-éig kormányhatározatot fogadnak el a gyakorlatba ültetés ütemtervéről, az egyes szakaszokért felelős hivatalnokokról és a határidőkről; október elsejéig pedig kidolgozzák a Művelt Románia törvénytervezet-csomagot – mondta a miniszterelnök.

Az oktatási programban megfogalmazott célkitűzések nagymértékben egyeznek azokkal az értékekkel és elvekkel, amelyeket az évek során megfogalmazott az RMDSZ – hangsúlyozta Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes a 10 perc Bukarest 19. adásában.