Mérgező füstfelhő tart Magyarország felé Nagyszalontáról, ahol mára virradóra erős tűz ütött ki egy újrahasznosítható műanyagokat tároló raktárban – közölte a Bihar megyei Környezetvédelmi Őrség vezetője.

A tűzoltók hajnali háromnegyed négy tájban vonultak ki nagy erőkkel a raktárhoz, ahol két csarnok lángokban állt. A Bihar megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője, Camelia Roşca szerint nyolc tűzoltóautót és több mint harminc tűzoltót és elsősegélynyújtó egységet küldtek a helyszínre. Érkezésükkor nagyjából 2000 négyzetméteren lángoltak a tárolók.

A helyi sajtó értesülései szerint a raktárban tartózkodtak az éjszakai váltásban dolgozó alkalmazottak, de sikerült épségben kimenekülniük, ők értesítették a hatóságokat is. A tüzet sikerült lokalizálni, nem áll fenn az átterjedés veszélye, viszont a felszálló mérgező füst a nyugati, észak-nyugati irányű szél következtében a magyarországi Geszt felé tart, ezért a Környezetvédelmi Őrség képviselői tájékoztatták a magyar hatóságokat.