Egy gázvezetéken keletkezett repedés okozott robbanást mára virradó éjszaka a marosvásárhelyi Azomureş vegyipari kombinátnál. A kombinát 3-as számú ammóniagyártó berendezésénél történt balesetben egy 50 év körüli férfi megsérült, a robbanás következtében betört ablakok szilánkjai sebesítették meg az alkarján. Miután megfelelő ellátásban részesült kiengedték a kórházból.

Az incidens nem jelent közvetlen veszélyt a lakosságra nézve. A környezetvédelmi minisztérium közölte: nem nőtt a levegő ammóniatartalma Marosvásárhelyen.  

Az Azomureș sajtószóvivője, Ovidiu Maior szerint a robbanás következtében tűz ütött ki a vezetéken, majd az elektromos kábelek szigetelései kigyulladtak. A gázszivárgást megakadályozták, a tüzet rövid idő alatt eloltották és az általános ellenőrzést követően újraindítják a berendezéseket.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség tájékoztatott: szakembereket küld Marosvásárhelyre, akik az Sürgősségi Felügyelőség főfelügyelő-helyettesének irányításával fogják felmérni a helyzetet. Közben az Azomureş vállalat is közölte, hogy belső vizsgálat indult az ügyben.

A Katasztrófavédelmi Felügyelőség a RO-Alert rendszeren küldött az éjszaka éjjel 1 óra körül figyelmeztetést a lakosságnak a robbanásról.