Ezúttal egy gyergyótölgyesi férfi az áldozat, akit a rohammentő-szolgálat helikopterével szállítanak a kórházba. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a férfi eszméleténél van, az arca, a jobb keze és a bal lába sérült meg. A sérültet a megyei mentőszolgálat munkatársai látták el a helyszínen, és a marosvásárhelyi rohammentő-szolgálat helikoptere szállítja kórházba.

Az elmúlt néhány hétben ez a harmadik eset Hargita megyében, amikor emberre támad a medve.

Közben sürgősségi kormányrendeletet készített elő a medvetámadások visszaszorítására a környezetvédelmi miniszter. A Tánczos Barna által jegyzett jogszabály-tervezet értelmében a jelenlegi preventív eljárás mellé bevezetik az azonnali eljárást, hiszen az emberi beavatkozás a jelenlegi törvények alapján csak a megelőzésre szorítkozhatott, nem írták elő az azonnali közbelépést. E szerint a csendőrökből és vadászokból álló vegyes különítmények altató- illetve éles lövedékkel 24 órán belül ártalmatlanná tehetnék a veszélyes medvéket.

Tánczos Barna RMDSZ-es miniszter szerint az azonnali közbelépésnek és a megelőzésnek együttesen kell jelen lennie az ügy megoldása során, és szükség van a medve életterének védelmére, a biodiverzitás fenntartásának biztosítására, valamint a mezőgazdasági területek védelmére. Ez utóbbi pedig az erdők körül kialakított ütközőzónák segítségével valósítható meg, ahová a medvék által kedvelt lágyszárúakat vagy fásszárúakat kell telepíteni.