• Rezultatele obţinute de elevii maghiari din România la Evaluarea Naţională din acest an arată că reforma educaţională, implementată cu ani în urmă, are o direcţie bună, chiar dacă rezultatele nu sunt încă spectaculoase. KELEMEN Hunor, preşedintele UDMR a vorbit despre Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, într-un mesaj video postat pe o pagină de socializare, ca fiind un moment important pentru aceştia în ce priveşte continuarea studiilor la liceu.
  • Din luna iulie se reiau evenimentele săptămânale în ParCult din Sfântu Gheorghe. Seria de evenimente se va deschide astăzi, 2 iulie, cu concertul trupei maghiare Péter Sárik Trio & Mariann Falusi.
  • La concursul internațional de atelaje de la Olteni (jud.Covasna), care va fi organizat de astăzi până duminică (2-4 iulie), va avea loc și o campanie de vaccinare anti-COVID. La a treia ediție a concursului s-au înscris 17 echipe din România şi Ungaria – cea mai mare participare din istoria acestei competiţii.
  • La Catedrala Evanghelică din Sibiu începe astăzi, 2 iulie, seria de concerte intitutlată ”Concertele Vinerea Verde”. Concertele se vor desfășura pe întreaga durată a verii numai în ziua de vineri, între orele 12.15-12.50.
  • Ungaria va oferi, începând de astăzi, 2 iulie, posibilitatea de vaccinare împotriva coronavirusului pentru persoanele care locuiesc în zonele de frontieră ale ţărilor vecine, indiferent dacă sunt sau nu cetăţeni maghiari.
  • Începând de sâmbătă, 3 iulie între Brașov și Poiana Brașov va vehicula autobuzul cu etaj.
  • Începând de duminică, 4 iulie, în bisericile catolice din Ungaria nu mai trebuie purtată masca, și nu se vor mai aplica nici restricţiile liturgice introduse din cauza epidemiei – a transmis Conferinţa Episcopilor Catolici din Ungaria.

Bejegyzés navigáció