• Avem un reportaj de la întâlnirea gruurilor de suflători din zona Ciucului de Jos la Sânsimion, judeţul Harghita.
  • Avem două interviuri despre cartea intitulată Trecutul prezent, editat de Editura Fundaţiei pentru Şcoală, care prezintă evenimentele din 1989-1990 şi perioada comunistă din punctul de vedere al minorităţii maghiare.
  • Peste 112 000 de tineri din Ungaria şi de peste graniţele Ungariei au participat la concursul „Fără graniţe!” de anul acesta, care a fost lansat de Secretariatul de Stat pentru Politici Naţionale. Árpád János Potápi, secretarul ungar responsabil pentru politici naţionale în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei a specificat că în finală au ajuns 22 de echipe: 11 echipe de peste graniţe şi 11 echipe din Ungaria. În timpul primelor probe şi în timpul semifinalelor, tinerii au dovedit că ştiu foarte multe lucruri despre maghiari, despre cultura şi tradiţiile maghiare, a declarat secretarul de stat.
  • Universitatea din Pécs, în parteneriat cu Universitatea Sapientia, va lansa, din toamnă, la Sfântu Gheorghe, specializarea de arte plastice, în cadrul căreia va lansa programele de studii de pictură şi sculptură. Dezső Szenkovics, decanul Facultăţii din Cluj-Napoca a Universităţii Sapientia, a amintit că, atunci când a fost fondată Universitatea Sapientia, s-au angajat să înfiinţeze specializări care nu sunt disponibile în România în limba maghiară.
  • Astăzi este Ziua portului popular secuiesc cu ocazia căruia oamenii merg la serviciu în port popular. Sâmbătă se organizează la Miercurea Ciuc Ziua celor o mie de fete secui, ocazie cu care vor fi premiaţi şi participanţii la concursul internaţional de pălincă organizat acum două săptămâni.
  • Din luna iulie se reiau evenimentele săptămânale în ParCult din Sfântu Gheorghe. Seria de evenimente se va deschide pe 2 iulie cu concertul trupei maghiare Péter Sárik Trio & Mariann Falusi. Și anul acesta publicul este aşteptat în serile de vară cu oportunități recreative în Parcul Memorial ’56, în curtea Liceului de Arte „Plugor Sándor”. Cei care doresc să se relaxeze vor putea alege dintre concerte, spectacole și proiecții de filme în aer liber.
  • Jandarmeria Harghita a fost alertată de cinci ori în câteva ore în legătură cu prezenţa urşilor la Băile Tuşnad. Jandarmeria face apel la populaţie să nu se deplaseze în locurile indicate prim mesajele RO-Alert, deoarece scopul acestora nu este de a se aduna oamenii în jurul urşilor.
  • Locuitorii din Şumuleu Ciuc au înaintat o petiţie primăriei municipiului Miercurea Ciuc, prin care solicită, ca preconizata variantă ocolitoare de est a municipiului să nu fie utilizată ca rută de tranzit de către autovehiculele de mare tonaj. Conform viceprimarului Bela Bors, oamenii nu au de se să se teamă.

Bejegyzés navigáció