• Consiliul Județean Covasna a aprobat predarea amplasamentului fostului hotel Malnaș către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții (CNI), pentru a continua demersul de a-l transforma în centru de formare profesională în domeniul balneoturismului. Costurile estimate pentru realizarea investiției se ridică la peste 24,6 de milioane de lei.
  • Consiliul Județean Covasna a aprobat acordarea sumei de 5,2 milioane de lei Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe pentru continuarea lucrărilor de modernizare la secția de Boli Interne. Pe lângă reabilitare, proiectul prevede și extinderea clădirii, astfel că de la 126 de paturi câte sunt în prezent, secția va avea 161. Din suma aprobată 5 milioane de lei sunt bani de la Ministerul Sănătății, iar 200.000 de lei din bugetul CJ.
  • Fostul parlamentar UDMR Biró Zsolt a fost numit director al Centrului de Învăţământ Teleki din Sovata de către Uniunea Pedagogilor Maghiari din România. Centrul de învăţământ aniversează în acest an 30 de ani de la înfiinţare.
  • La Miercurea Ciuc astăzi începe cea de-a doua ediţie a Concursului internaţional de pălincă. Juriul va trebui să guste aproape 1100 de mostre pentru a decide câştigătorii şi premianţii.
  • Astăzi începe la Kisvarda, Ungaria Festivalul Internaţional de Teatru. Evenimentul va fi deschis de reprezentaţia Teatrului Figura din Gheorgheni.
  • Puterea naţiunii maghiare este dată de puterea patriei mamă şi de părţile naţiunii care trăiesc dincolo de graniţele Ungariei, prin urmare, este deosebit de important să susţinem în mod continuu comunităţile naţionale maghiare care trăiesc peste hotare, a declarat, joi, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, cu ocazia vizitei sale la Lendava, în Slovenia.
  • Cercetătorii geografi de la Universitatea din Szeged (SZTE) studiază cauzele climatului, din ce în ce mai uscat, din Bazinul Carpatic, cu consecinţele sociale şi economice ale acestui fenomen, prin utilizarea metodelor moderne ale sistemului informatic geografic (GIS). În opinia specialiştilor, prognoza efectelor schimbărilor climatice şi prevenirea consecinţelor acestora pot fi eficiente numai prin analize geografice complexe, se arată într-un comunicat remis de Direcţia de relaţii publice a instituţiei de învăţământ superior, agenţiei ungare de presă MTI.

Bejegyzés navigáció