Guvernul a adoptat extinderea Unității de Primiri Urgențe la Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, respectiv constuirea unei noi clădiri care va găzdui Secţiile de Pneumologie și Boli Infecțioase.

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România a dezminţit informaţiile apărute în presă privind intenţia guvernului de a creşte vârsta de pensionare.

Consiliul local din Baia Mare a votat în unanimitate o hotărâre privind reamplasarea plăcuţelor trilingve (româna, maghiară şi ucraineană) la intrările oraşului, mâzgălite şi îndepărtate cu doio în urmă. Organizaţia locală a UDMR a salutat gestul „care va aşeza Baia Mare pe linia unei normalităţi europene”. În Baia Mare, procentul maghiarilor este de 12,25 la sută, cel ai ucrainenilor de numai 0,16%.

Adeverinţa de vaccinare din România va avea aceeaşi valoare ca şi aşa-numitul „card de imunitate” eliberat de autorităţile din Ungaria, au anunţat reprezentanţii guvernului Ungariei. Anterior, Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat în urma semnalărilor cetaţenilor români cărora li se refuza cazarea la hotel sau accesul în restaurante, locuri de agrement.

Bejegyzés navigáció