La Budapesta, au fost decernate, luni, premiile Pro Cultura Minoritatum Hungariae pentru acest an. Una dintre cele 13 personalităţi şi organizaţii distinse este Mihai Cserháti, profesor la şcoala românească şi preşedinte al Autoguvernării Româneşti din Jula, pentru activitatea sa de păstrare a culturii româneşti şi de dezvoltare de talente.

Uniunea Democrată Maghiară din România îl propune pe fostul procuror clujean Gyula Fábián pentru funcția de Avocatul Poporului. Gyula Fábián este profesor al Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și doctor în științe juridice în domeniul „Dreptului internațional public”.

Moştenitorii a vândut castelul Wesselényi de la Jibou unor privaţi, deşi statul, prin Consiliul Judeţean Sălaj, a hotărât să-şi exercite dreptul de preemţiune.

Directorul executiv al Fundaţiei Pro Economica, însărcinată cu derularea programului de dezvoltare economică a Ardealului cu sprijinul guvernului Ungariei, declară că finanţarea unor proiecte în judeţele Bihor, Sălaj şi Satu Mare depinde de negocierile în curs între cele două guverne.

Bejegyzés navigáció