În Statele Unite ale Americii, persoanele vaccinate pot să renunțe la purtarea măștii atât în exterior, cât și în interior, potrivit noilor reglementări adoptate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor de la Washington.

Luptele de stradă între civili reprezintă o noutate în conflictul israeliano-arab – declară directorul Institutului Cultural Român la Tel-aviv, Márton László Salamon, într-un interviu acordat postului nostru.

Statul ungar sprijină renovarea a 262 de biserici din Transilvania. Anunțul a fost făcut de Miklós Soltész, secretar de stat responsabil pentru culte şi naţionalităţi în cancelaria premierului ungar, după o întrevedere cu liderii bisericilor maghiare istorice din România.

Un preot ceangău maghiar, originar din Moldova, va rosti predica la pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, a anunţat portalul episcopiilor romano-catolice din Transilvania, citându-i pe călugării franciscani organizatori ai pelerinajului.

Restricționarea mișcării persoanelor nevaccinate, de exemplu nepermiterea accesului în restaurante sau concerte, nu reprezintă discriminare a priori, având un vedere că există alternative la vaccinare, declară Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Bejegyzés navigáció