Körülbelül 190 rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael felé csütörtök este 19.00 órától reggel 7.00-ig. Körülbelül 30 rakéta landolt a Gázai övezetben. Több tucat rakétát elfogott a Vaskupola. Beni Ganz védelmi miniszter jóváhagyta további 9000 tartalékos katona mozgósítását – közölte a Maariv című újság honlapja csütörtök este.

A Falak őrzője hadművelet három napján az izraeli hadsereg 750 gázai célpontot, köztük alagutakat és 160 rakétakilövő állomást támadott. Megsemmisített négy sokemeletes házat, és megölt mintegy 100 gázai fegyverest, köztük célzott likvidálással több vezetőt – összegezte a hadsereg eddigi működését az ynet-hírportál.

A gázai egészségügyi minisztérium reggeli jelentése szerint az eszkaláció kezdete óta 115 ember halt meg a Gázai övezet elleni támadásokban, köztük 27 gyermek és 11 nő, továbbá 600 ember megsebesült.

Tegnap este folytatódtak a vegyeslakosú városokban a zsidók és az arabok közötti erőszakos zavargások és összecsapások, bár kisebb intenzitással, mint az előző éjszakákon – jelentette az Izraelinfo portál. Jaffóban egy 19 éves katona súlyosan megsérült, amikor arab rendbontók megtámadták. Lodban egy 19 éves egészségügyis megsebesült a lábán egy lövéstől. A városban kísérletet tettek egy zsinagóga és üzletek felgyújtására, a zsidó és arab rendbontók köztulajdont rongáltak és egymást támadták. Az KAN11-es tévécsatorna kameracsapatát megtámadták Tel-Avivban. A rendőrök tucatnyi rendbontót tartóztattak le Izrael-szerte, többek között Haifán, Netanján, Beér-Seván és más városokban. A fogvatartottak egy részénél támadó fegyvereket találtak.