• Majoritatea românilor sunt neîncrezători faţă de maghiar şi vaccinul anti COVID-19 – arată datele unui sondaj LARICS realizat în aprilie. Mai multe de jumătate din locuitori cred, că scopul Ungariei este ruperea Transilvaniei de România, iar vaccinurile nu pot opri pandemia. Mai mult de jumătate din cei chestionaţi nu au auzit de nici măcar un singur vaccin.
  • Autorităţile locale din judeţul Harghita încearcă în diferite moduri să scape de rablele care stau nemişcate pe domeniul public. La Miercurea Ciuc acestea sunt confiscate la sfârşitul unui lung proces birocratic, la Gheorgheni acum este în desfăşurare inventarierea acestor vehicule, la Odorheiu Secuiesc sunt aplicate amenzi pentru proprietarii autovehiculelor fără asigurare şi ITP valabil, care nu îşi ridică masinile de pe domeniul public.
  • Teatrul Andrei Mureșanu (TAM) din Sfântu Gheorghe va oferi acces gratuit la spectacolele lunii mai persoanelor care au fost vaccinate anti-COVID-19. Demersul a stârnit imediat unele discuții, acuzând chiar încercări de discriminare. Totuși, managerul Teatrului, Anna Maria Popa, spune că nu poate fi vorba despre așa ceva, atâta timp cât și celelalte persoane interesate să meargă la spectacole o vor putea face în continuare, fără probleme, doar că pe baza unui bilet de acces, ca de obicei. Aceasta precizează că gestul lor este o recompensă pentru cei care îi ajută să își desfășoare activitatea în siguranță, „e modul nostru de a spune mulțumesc celor cărora le pasă de ei și de cei din jur”, transmit reprezentanții TAM.
  • Serviciul ucrainean de securitate (SZBU) a identificat presupuşii autori ai provocării anti-maghiare care a avut loc în duminica Paştelui ortodox, la Berehove, a anunţat SZBU, pe pagina sa de internet. Potrivit comunicatului serviciului ucrainean de securitate, afişele care au apărut în mai multe locuri din Berehove şi prin intermediul cărora maghiarii au fost ameninţaţi cu moartea au fost amplasate la comandă rusească, de către trei persoane care au primit pentru asta 500 de dolari. Toţi trei sunt cercetaţi penal şi urmează să fie trimişi în judecată.

Bejegyzés navigáció