Krasznahorkai Balázs első mozifilmje, a Hasadék főszerepéért Molnár Leventének ítélték a legjobb színész díját a Cinefantasy nemzetközi filmfesztiválon Brazíliában. Az április végén 11. alkalommal megrendezett brazíliai Cinefantasy nemzetközi filmfesztivál díjátadóját, illetve a seregszemlét, a járványhelyzet miatt online tartották. A Hasadék erős nemzetközi rajttal indul: világpremierje az 51. Goai Nemzetközi Filmfesztivál elsőfilmes versenyében volt januárban, majd a  25 éves jubileumi Szófiai Nemzetközi Filmfesztivál versenyében is bemutatták márciusban.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, az AGA Media és a Pipacs Film gyártásában készült Hasadék című film apa-fiú történet, magashegyi tájakon játszódó, a balladák hangulatát megidéző dráma. Az erdélyi származású magyar orvos, Bálint – Molnár Levente alakításában – az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok közé, szülőfalujába. Hazatérése során találkozik a tizenhét évvel korábban elhagyott kamasz fiával, és rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz. A film a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról, a bűn és bűnhődés végzetszerűségéről, az újrakezdés és megváltás lehetőségéről szól. A főszereplő Molnár Levente mellett a filmben Babai Dénes, Kovács Lajos, Orbán Levente, Lovas Rozi, Tzafetás Roland, valamint más magyarországi és határon túli színészek is játszanak. A Hasadék operatőre Réder György, producerei Reich Péter és Szántó Gábor. A forgatókönyvet Krasznahorkai Balázs rendező, valamint Lengyel Balázs és Lovas Balázs írta, a vágó Politzer Péter, a zeneszerző Fügedi László, a hangmester Zányi Tamás, a látványtervező Horgas Péter, a jelmeztervező pedig Sinkovics Judit volt. A Nemzeti Filmintézet támogatásával, az AGA Media és a Pipacs Film gyártásában készült Hasadék 2021-ben a Budapest Film forgalmazásában kerül a mozikba.

Molnár Leventét, aki korábban a Kolozsvári Állami Magyar Színház színészeként tevékenykedett tavaly az Apró mesék, illetve a Foglyok című filmekben nyújtott emlékezetes alakításáért díjazták a magyar filmkritikusok, a legjobb férfi epizódszereplő kategóriában.